Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Humor képes leírás - Stand up comedy.tlap.hu
részletek »

Humor - Stand up comedy.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: standupcomedy.tlap.hu » Humor
Keresés
Találatok száma - 9 db
A komikum és a humor

A komikum és a humor

A humor állítólag sohasem hagyta cserben Tristram Shandyt. Amikor a halál kopogott az ajtaján, azt parancsolta neki, hogy jöjjön máskor, mégpedig "a gondtalan közömbösség oly derűs hangján", hogy a halál kételkedni kezdett eljárásának helyességében, és otthagyta Shandy Hallt. E derűs közömbösség a pürrhóni ataraxiára emlékeztet. A halál eme látogatását követően azonban - így Tristram - már nem igazi az élet, merthogy a fattyú most tudja, hogy hol keresse őt.

A humor, avagy az odája és a visszája

A humor, avagy az odája és a visszája

Ahumor a tréfa és a kedély a legsajátabb emberi vonások egyike. Szokás mondani, hogy a ló röhög, Bugri kutyám szeme derűsen csillog, amikor simogatom, a disznó eldobja magát örömében, ha a hasát vakarják, vagyis bizonyos testi ingerek fölvidítják az állatokat, de hogy valóban humorizálnának, például megtréfálnák egymást, és ezt élveznék, arról nincsen megbízható adatunk. Hogy mi volna a humor? A szóról az Idegen Szavak Szótára azt írja, hogy latin eredetű és orvosi kifejezés, ami ókori orvosi felfogás szerint a szervezet nedveit jelenti, amelyektől az ember testi és lelki jólléte függ. Dramaturgiailag a humor valami benső ellentét kirobbanása. Például: világkongresszust tartanának a törpék, azonban nem tudnak bejutni a terembe, mert egyikük sem éri föl a kilincset. Végre megérkezik a szovjet törpe. Ő könnyedén benyit, mert hiszen a szovjet törpe a világon a leghatalmasabb törpe.

A Monty Python ősszel a Madáchba költözik

A Monty Python ősszel a Madáchba költözik

Szeptember végén mutatja be a Monty Python Gyaloggaloppja alapján készült Spamalot című musicalt a budapesti Madách Színház. A szereposztás ezúttal is parádésnak mondható, ráadásul olyan vendégművészekkel egészül ki a csapat, mint Hegedűs D. Géza, Szabó Győző, Hujber Ferenc, vagy Hajdu Steve.

Humor és folklór

Humor és folklór

Az MTA Acta Ethnographica Hungarica című nemzetközi folyóirata 54. kötetét a humor és a néprajz kapcsolódását vizsgáló írásoknak szentelte. A kötet ötlete a Litovkina Anna és Barta Péter által Szekszárdon, az Illyés Gyula Főiskolán 2007 szeptemberében megrendezett Humor és Nyelvészet / Folklór című nemzetközi szimpoziumra vezethető vissza, ahol angol, német, francia és orosz nyelven hangzottak el előadások a 13 országot képviselő előadóktól.

Humoros beszólások

Humoros beszólások

Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellet volna. Több férfi hagyná ott a családját, ha tudná, hogyan kell összecsomagolni. Ha a farkas a tenyeredből eszik, a lábadból is fog? Az élet olyan mint egy motor. Be kell rúgni, különben nem megy. Az élet olyan mint egy szál cigaretta. Jól megszívjuk. Az élet olyan, mint egy szaros szendvics. Minden nap egy harapás. Az anyag nem vész el, csak átalakul vagy gazdát cserél. Sikeres férfi az, aki többet keres, mint amennyit a felesége el tud költeni. Sikeres nő az, aki talál ilyen férfit.

Vicc király

Vicc király

Bejött az élelmiszerboltba egy szöszi. - Kérek egy kék Szofit! Levettem egy egy nekem szimpatikus darabot a sok közül, és a hölgy elé tettem. A dobozon nagy fekete keretben az állt, hogy a dohányzás tüdőrákot okoz. A hölgy felháborodva utasította vissza: - Nekem ez nem kell, mert ez tüdőrákot okoz! Padlót fogtam. Hogy valaki ilyen jó helyzetfelismerő legyen! És így lehessen rá hatni! Elhatároztam, hogy olyat mondok ami alapjaiban rengeti meg a világnézetét, majd elboruló aggyal, de faarccal közöltem vele: - Sajnos mind rákot okoz.

Vízitúra - humoros beszólások

Vízitúra - humoros beszólások

Kirándulás, vízi túrázás, kerékpározás közben - főleg amikor az ember már elég fáradt - gyakran hangzanak el beszólások, amin aztán a túra végéig röhög az ember... Van persze olyan is, amit később is szívesen felidézünk. Ezek néhol lehetnek kedvesek, néhol kicsit vaskosabbak vagy csak egyszerűen butuskák. Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokrot ( amit ha akarsz, te is bővíthetsz... )

Chuck Norris Viccek

Chuck Norris Viccek

Chuck Norris nem alszik, Chuck Norris vár. Chuck Norris nem borotválkozik, ő arcon rúgja magát.Az egyetlen dolog ugyanis, ami megsebezheti Chuck Norrist, az Chuck Norris. A Sherman tankot eredetileg Norris tanknak hívták, de Chuck Norris úgy döntött, nem elég kemény ahhoz, hogy viselhesse a nevét. A hadsereg ezért gyorsan átnevezte a tankot és megígérte, hogy kifejleszt egy fegyvert, ami méltó a névre. Máig nem létezik ennyire kemény fegyver.

Humorista Blog

Humorista Blog

A humor iránt érdeklődőknek nyújt (háttér) információkat, érdekességeket stand up comedy fellépők és humoristák videóinak, történeteinek bemutatásával a Humorista Blog, de hírt ad pályájukat most indító humoristákról is, miközben a hazai, már befutott és sikeres stand up fellépőkről, a Showder Klub humoristáiról sem feledkezik meg.

Tuti menü