Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Amerikai előadók képes leírás - Stand up comedy.tlap.hu
részletek »

Amerikai előadók - Stand up comedy.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: standupcomedy.tlap.hu » Amerikai előadók
Keresés
Találatok száma - 6 db
Robin Williams

Robin Williams

Robin Williams 1951-ben született Chicagóban. Egyedüli gyerekként nőtt fel, így sokszor azzal szórakozott, hogy komédiásokat utánzott. Amikor apja elvesztette munkáját, a családnak költözni kellett. Gyors, pergő humorát is ennek a vándorló életmódnak köszönhette. A gimnázium végére a család letelepedett Kaliforniában, és Robin az iskolában megtalálta a számításait: mire leérettségizett, a legnépszerűbb tanulónak számított, és a legviccesebbnek, valamint a legsikeresebb jövő előtt állónak választották. A gimnázium után politológiát tanult, és többször fellépett egyedülálló improvizációs humorával. Első szerepe olyan nagy sikert hozott neki, hogy saját sorozatot kapott, ami 1978-tól 1982-ig ment. A címe Egy úr az űrből volt. Széles vászonra először a Popeye című filmben lépett fel 1980-ban, majd drámai oldalát csillogtatta meg 1982-ben, a Garp szerint a világban. Csillaga akkor emelkedett a legmagasabbra, amikor a Jó reggelt, Vietnam!-ban egy lemezlovas-t alakított.

Jim Carrey

Jim Carrey

James Eugene Carrey 1962. január 17-én született a kanadai Ontario állambeli Newmarket városban. A fiatal humorista palánta, Carrey elküldte életrajzát a Carol Burnett Show-ba, amikor még mindössze 10 éves volt. A tanárai a középiskolában mindig hagytak neki pár percet minden tanítási nap végén, hogy úgynevezett "stand-up comedy" jellegű előadást tarthasson a társainak. Gyakorlatilag ő volt az osztály tréfamestere. A család rossz pénzügyi helyzetben élt. Jim, hogy segítsen szüleinek, iskolai tanítások után állást vállalt. Családja rossz pénzügyi helyzete miatt 16 éves kora körül otthagyta az iskolát, hogy egy gyár mosdójának takarításáért kapott pénzzel is segíthesse szüleit. 1979-ben, amikor már 17 éves volt, Los Angelesbe ment, ott a The Comedy Store-ban dolgozott, ahova Rodney Dangerfield humorista ajánlotta be. Dangerfield annyira kedvelte Carrey játékát, hogy saját műsorába is gyakran invitálta. Első, kevésbé ismert filmes szereplése 1981-ben a Rubberface (Introducing Janet) című rövidfilm volt.

Jeff Dunham

Jeff Dunham

Jeff Dunham (szül.: Dallas, 1962. április 18.) egy amerikai hasbeszélő és humorista. 1998-ban megnyerte a legviccesebb standup humorista kategóriában az American Comedy Awardot. 1962-ben született a Texas állam beli Dallasban. A Baylor Universityn végzett, utána rengeteg fellépése volt, beleértve a 2003-as Comedy Central beli szereplését is. Szokásos bábjai között megtaláljuk Peanutot (magyarul Mogyiként emlegetik), a veterán katonát és megfáradt öregembert megformáló Waltert, Jose Jalapeñot, aki egy paprika fejű mexikói pálcára tűzve, valamint ott van még Achmed, a halott terroista és Melvin, a nem mindennapi szuperhős. Az első DVD-je Vita önmagammal (Arguing with myself) címmel 2006 áprilisában jelent meg. Ezen az előadáson Melvint és Achmedet két másik báb váltja: Sweet Daddy D és Bubba J. 2007-ben jelent meg az Az őrület szikrája (Spark of Insanity), melyet a washingtoni Warner Theaterben vettek fel.

Chris Rock

Chris Rock

Chris Rock generációjának egyik legerőteljesebb komikus színésze. Idáig három Emmy- és két Grammy-díjat nyert. Majd négy szezonon keresztül szerepelt saját, az HBO-n hetente vetítésre kerülő sorozatában, amely a hálózat egyik legnézettebb műsorává nőtte ki magát. A szerep 1999-ben meghozta számára a harmadik Emmy-díjat. Ugyanezen a csatornán szerepelt három nagysikerű humoros showműsorban: a CableACE-díjjal jutalmazott "Chris Rock: Big Ass Jokes".ban, a "Bring the Pain"-ben, (amely meghozta számára első két Emmy-díját) és a "Bigger&Blacker" -ben.

Bill Cosby

Bill Cosby

A szórakoztatóiparban tett szert hírnévre. Számos könyvet is írt, egyebek között a következőket. "Congratulation! Now What?", "Fatherhood", "Time Flies". Pályája kezdetén az "I Spy" című televíziós produkcióval azonnali ismeretségre tett szert, melyért három Emmy-díjat is átvehetett. "The Cosby Show", "Cosby", "Kids Say The Darndest Things" sorozatait évekig követhette a néző. Zenei albumai közül 21 került a slágerlisták élére: közülük nyolc aranylemez, öt pedig platinalemez lett.

Richard Pryor

Richard Pryor

Richard Franklin Lennox Thomas Pryor egy Illinois állambeli kisvárosban, Peoriában született 1940-ben. A nagyanyja által üzemeltetett bordélyházban nőtt fel, édesapját nem ismerte, anyja prostituált volt. "Anyám nem volt túl erős, de megtette, amit tudott. Legalább nem húzott le a vécén, az is valami." Gyermekkorát a kétségbeejtő szegénység és traumák sorozata jellemezte. Hat éves korában megerőszakolta egy környékbeli pedofil, 10 éves volt amikor édesanyja elhagyta, 14 évesen kicsapták az iskolából, 16 éves korában született első gyermeke. Az ebben az időszakban elszenvedett borzalmak nagyban hozzájárulhattak későbbi önpusztitó személyiségének kialakulásához. "Richard problémái a gyermekkorából fakadnak. Hatalmas üresség keletkezett benne, amelyet a hírnév és a siker sem tudott ellensúlyozni" - nyilatkozta róla egy barátja. Rövid katonasági kitérő után (ahonnan egy verekedés miatt kénytelen leszerelni) a hatvanas évek elején New Yorkba költözik és kis klubokban kezd el fellépéseket vállalni. Stílusa ekkor még kiforratlan, akkori példaképe Bill Cosby ártalmatlan, a fehér közönség számára is könnyen befogadható humorát majmolja. Miközben a következő öt évben népszerűsége növekszik, Pryort egyre jobban frusztrálja, hogy nem adhatja önmagát a színpadon.

Tuti menü