Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar Előadók képes leírás - Stand up comedy.tlap.hu
részletek »

Magyar Előadók - Stand up comedy.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: standupcomedy.tlap.hu » Magyar Előadók
Keresés
Találatok száma - 14 db
Éles István

Éles István

1990: A Magyar Rádió III. Humorfesztiválja - fődíj (Horváth Szilveszterrel) Nem adtam fel. Tudtam, hogy a sorsom, arra rendelt, hogy ezt a különleges képességet, /ami a színészet egyik alapját adja - vagyis az utánzást/ kell a tőlem telhető legjobb szinten művelnem. Ha csak a hangot és a stílust tudom, akkor azt, ha a személyiséget és a lelket is, akkor azt kell visszaadnom, tükröznöm, újraformálnom. Noha egyre sikeresebbek voltak a műsoraim, a sors nem volt hozzám kegyes. Az 1976-77-es Ki Mit Tud?-on újra indultam. Ismét sikeresen vettem az akadályokat. Ám, amikor már a TV-be jutás volt a tét, a válogatő egyik legnagyobb közönségsikert arató számával sem mehettem tovább, mert a szerkesztő ekkor közölte a zsűrivel, aki már egy korábbi Ki Mit Tud?-on TV-be jutott, az nem kaphat újabb lehetőséget. No comment!

Kőhalmi Zoltán

Kőhalmi Zoltán

Humorista, az 1998-as Humorfesztivál egyik győztese. A Dumaszínház és a Rádiókabaré fellépője, szerepelt az Esti Showderben. Számos tévéműsor háttérembere. A Stand-up comedy néven ismert műfajt űzi, ahol díszlet, jelmez és háló nélkül kell a közönséget elszórakoztatni.

Hofi Géza

Hofi Géza

Hoffmann Géza (művésznevén Hofi Géza) (Budapest, 1936. július 2. - Budapest, 2002. április 10.) magyar színész, humorista, előadóművész, a magyar kabaré történetének leghíresebb és legtöbbet emlegetett alakja. A magyar kabaréműfaj külön úton járó, kiemelkedő népszerűségű mestere, aki önálló produkcióival egyéni stílust teremtett.

Farkasházy Tivadar

Farkasházy Tivadar

Dr. Farkasházy Tivadar (Budapest, 1945. december 15.-) humorista, közgazdász, matematikus, újságíró. A herendi porcelángyár alapítójának, Farkasházy Fischer Mórnak az ükunokája. 1969-ben szerezte diplomáját a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem terv-matematika szakán, majd doktorált. 1969-1972 között a Beruházási Bank közgazdásza volt. 1972-1975 között a Közgazdász című egyetemi lap munkatársa, 1973-tól a Vidám Színpad, később a Mikroszkóp Színpad szerzője volt. 1974-ben a Magyar Rádió első humorfesztiváljának győztese lett. 1975 óta a Rádiókabaré szerkesztője (1975-1985: társszerkesztő, 1985-1993: főszerkesztő, 1994-ben Csúcs László több rádiós vezető társaságában elbocsátotta, de 1994 végétől ismét a Rádiókabaré vezető szerkesztője). 1989 óta a Hócipő című szatirikus kéthetilap alapító főszerkesztője. 1993-2003 között balatonszárszói telke kertjében rendezte meg a Szárszói Találkozókat. Eddig 14 kötete jelent meg. 1999 óta a Heti Hetes című televízió-műsor állandó szereplője. 2007. március 26-áról március 27-ére virradóra egy éjszakát töltött a baracskai börtönben, tiltakozásként egy közlekedési bírság ellen.

Nagy Bandó András

Nagy Bandó András

(Deszk, 1947. nov. 12.- ): humorista, előadóművész. 1963-1975 között a Délmagyarország és a szegedi Egyetemi Lapok karikaturistája. 1975-től előadóművész, 1982-ben első díjat nyert a II. humorfesztiválon. 1982-84-ben a Mikroszkóp Színpadon lépett fel, azóta szabadfoglalkozású művész. 1989-től a Hócipő c. szatirikus lap munkatársa. Egyéni hangú, ötletdús, közkedvelt humorista-előadóművész. Számait maga írja. Több nagysikerű lemeze jelent meg (Nyílt kártyákkal 1986, I Love Magyarország 1987, 40 éves a forint 1988 stb.). Könyvei: Úton-útfélen (1987); Úton-útvégen (1990); Bevezetés I-II. (1990).

 Markos György

Markos György

1946. július 22-én született Budapesten, eredetileg Markstein családnéven a magyar kabaréélet egyik legnagyobb humoristája, Markos György. A nevettetés képessége családi hagyománynak számított, hiszen édesapja Markos József, ismertebb nevén Alfonzó volt. A Vörösmarty Gimnáziumban érettségizett, mely után a Színház- és Fimművészeti Főiskolára vették fel, de tanulmányait nem tudta befejezni. Folyamatos hiányzásai és komolytalankodása miatt két év után eltanácsolták, ehhez az eseményhez kapcsolódik egyik legendás mondása: Attól, hogy kirúgtak a színművészetiről, még lehetek tehetségtelen. Tanulmányait végül az ELTE bölcsészkarán fejezte be. Három évig tanított történelmet és francia nyelvet a Kossuth Zsuzsa Gimnáziumban, majd a Bolyai János Technikumban. 1971 és 1974 között a Thália Színházban játszott, majd nyolc éven keresztül alig lehetett látni, akkoriban főleg külföldi munkákkal volt elfoglalva. Belga, német, francia varietékben country-énekesként, német filmgyárakban kaszkadőrként dolgozott. Hazatérte után a Woods együttessel járta az országot. Akkor már édesapjával, Alfonzóval is gyakran fellépett. 1981-ben ismerkedett meg Nádas Györggyel, akivel az első pillanatban megtalálták a közös nyelvet. Ugyanolyan fogékony az őrültségekre, mint én. Az első perctől tudtuk, hogy jól kijövünk egymással. - emlékezett vissza Markos.

Nádas György

Nádas György

1962. április 30-án született Budapesten az improvizatív, abszurd humor egyik kiváló hazai művelője. Tanulmányait a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban, érettségi után pedig a Színház -és Filmművészeti Főiskolán végezte. Még a Főiskola hallgatójaként, Markos Györggyel duót alkotva elindultak a Magyar Rádió 1982-es humorfesztiválján, s egyből meg is nyerték. A sikerük óriási volt, az általuk képviselt szókimondó, időnként nyers, mégis finoman kidolgozott humorra nagyon ki volt éhezve a közönség. A sikert látván a Mikroszkóp Színpad még abban az évben szerződtette mindkettőjüket, ahol abszolút főattrakciónak számítottak éveken át. Később Boncz Géza is csatlakozott hozzájuk, így egészült ki trióvá az addig is fantasztikus teljesítményt produkáló kettős. Rádiós- és televíziós fellépéseikkel milliós rajongótábort szereztek maguknak. Ahogy Hofi nélkül, úgy Markos-Nádas-Boncz nélkül is elképzelhetetlen volt egy szilveszteri műsor.

Maksa Zoltán

Maksa Zoltán

1962. február 16-án született. Eredeti szakmája szerint vegyészlaboráns. 1982-1983 között a Kőbányai Gyógyszergyárban dolgozott. Humorista pályáját 1982-ben a Magyar Rádiónál kezdte a Humorfesztiválon. A Maksa Híradó 1991-es elindulása után figyeltek fel rá leginkább. 2 és fél évig ment Maksaméta című műsora a Mikroszkóp Színpadon. Nádas György és Boncz Géza társaival felejthetetlen csapatot alkottak a 2. humorfesztivál után.

Szabó Kristóf

Szabó Kristóf

Sokak mondhatják, hogy úgy nem nehéz blogot írni, hogy videókat szurkálunk be innen-onnan, de vannak olyanok, melyek (szerintem) viccességükkel, giccsességükkel vagy épp érdekességükkel megérdemlik, hogy felhívjam rájuk a figyelmet. Ilyen ez a sorozat is.

Hirdetés
Zsók Levente

Zsók Levente

Zsók Levente, csíkdánfalvi születésű fiatalember, aki a székely tájszólás és irodalmi magyar nyelv párhuzamos ellentéteiből alakítja ki poénjait. A 2007-ben megrendezett negyedik humorfesztiválon a talpraesett csípősnyelvű székely karakteréért megkapta a fesztivál második helyezését. 2009. februárjától a magyarországi dumaszínház tagja, ahol olyan híres ismert humoristák között fordul meg, mint például Kiss Ádám, Litkai Gergely, Badár Sándor, Hadházi László vagy akár az erdélyi Szomszédnéni Produkciós Iroda, Felméri Péter és még rengeteg nagyérdemű nevettető. 2009. őszétől a Comedy Central magyar humor televíziós csatorna stand up comedy-s fellépője.

Itt az első női stand up comedys!

Itt az első női stand up comedys!

Egy fiatal félőrült, aki saját életét viszi a színpadra, és még azt sem bánja, ha ezen mások jól szórakoznak - sőt. Egy szétszórt anyuka, aki saját magán is nevet néha. Egy tehetséges nő, aki nőként állt helyt egy eddig férfiak uralta műfajban - Szente-Veres Adriennel, az első női stand up comedy-sel beszélgetünk.

Rokker Zsoltti

Rokker Zsoltti

Rokker Zsoltti, ali(j)as Erdei Sándor 1976 március 2.-án született Miskolcon. Középiskolai tanulmányait Sátoraljaújhelyen végzi kertészeti technikumban, ahol megtapasztalja a mezőgazdasági életforma és az agrárproletariátus viselkedési normáinak megfelelő stílust, melyet később nagyszerűen hasznosít.

Szép Bence

Szép Bence

Szép Bence dumaszínházi humorista-ként azok közé a stand up fellépők közé tartozik, aki részt vett a Ki-Mit-Tud-on, többször fellépett Hajdú Péter 'Frizbi' c. műsorában a TV2-n, a Magyar televízió ?Mondom a magamét? c. stand up comedy humorista tehetségkutatójában, szilveszteri kabarékban, a Rádiókabaréban, a Mikroszkóp Színpadon, televíziós és rádióműsorokban. A humorista pályafutását (báb)színészként kezdte, majd kandi kamerákat forgatott különböző tv-csatornáknak, rádióállomások telefonos beugratós műsoraiban közreműködött. Esküvőkön, születésnapokon, házassági évfordulókon meglepetés ajándékként is fellép.

Tehetséges stand up humoristák

Tehetséges stand up humoristák

Tehetséges stand up humoristákat lehet megismerni a Stand Up Futár internetes felületén. A fellépőkről rövid szöveges bemutatkozást lehet olvasni, valamint videó felvételeket lehet nézni a korábbi fellépéseikből, műsorszámaikról. Rendezvényekre és összejövetelekre egyaránt hívhatóak, a weboldalon található elérhetőségiek segítségével. E-mailben is valamint telefonon is elérhetőek, és előzetes időpont egyeztetést követően bármilyen jellegű, céges vagy magán személy által szervezett programokon részt vesznek. Néhányukat akár párban is kérheti a megrendelő, de többségük egyénenként vállalja a fellépéseket.

Tuti menü