Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Stand up comedy képes leírás - Stand up comedy.tlap.hu
részletek »

Stand up comedy - Stand up comedy.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: standupcomedy.tlap.hu » Stand up comedy
Keresés
Találatok száma - 9 db
Stand up! Sit down!

Stand up! Sit down!

A hazai humoriparban nem túl nagy a fluktuáció. Jelzi ezt az is, hogy a Magyar Rádió csupán nyolcévente rendez humorfesztivált. Aki itt egyszer elért valamit - például Farkasházy Tivadar, Nagy Bandó András, Markos György, Nádas György vagy Maksa Zoltán -, az a mai napig a humor pápájának számít, függetlenül attól, hogy kicsit is vicces-e még, amit csinál. Március óta követhettük figyelemmel a rádióban a humorfesztivál két - szerzői és előadói - kategóriájának selejtezőit, hogy aztán június végén megszülessen a döntés, kik ülhetnek 2006-ban a Magyar Humor Trónjára.

Get up! Stand-up!

Get up! Stand-up!

A humorban, és így a stand-up műfajában is akkor a leghatásosabb egy poén, ha nem csak feltárja a tályogos sebet, de heget is hagy maga után. Valamit, ami megmarad az emberekben: egy csipet cinizmust, egy cseppnyi világlátást, némi józan paraszti eszet - amit lehet mutogatni, hős katona módjára, aki ép bőrrel megúszta, és egy kicsit megint dörzsöltebb lett. A stand-up komedista pedig jó gránátos módjára dobálja a közönségbe a mondanivalóját, és világosan hallható a feltörő nevetésekből, mikor találja telibe a hallgatóságot. Más színielőadásokkal szemben a dumaszínházakban nincs ott a negyedik fal; az előadó csak akkor lehet sikeres, ha meg tudja győzni a közönséget arról, hogy nincsenek ott az egymást elválasztó határok.

Godot Stand-Up Comedy Club

Godot Stand-Up Comedy Club

Magyarországon először nyílt klasszikus, élő kabaré, a világ nagyvárosaiban igen közkedvelt szórakozóhely, Stand-Up Comedy Club - Dumaszínház. A Godot Kávéházban az előadók félóránként váltják egymást a színpadon. A Godot Dumaszínház keresi olyan fiatal és kevésbé fiatal extrovertált, avagy introvertált emberek jelentkezését, akik hajlandók 10 percre fellépni a Godot Dumaszínház világot jelentő deszkáira.

Öngyilkosság rutin nélkül tévéshow-ba menni

Öngyilkosság rutin nélkül tévéshow-ba menni

November 26-án indult el a Magyar Televízió tehetségkutató műsora, a Mondom a magamét, amellyel a csatorna kifejezetten stand up komikusokat kíván felfedezni. A válogatókról a zsűri egyik tagjával, Nagy Bandó Andrással beszélgettünk, aki maga is régóta űzi a műfajt, bár az elnevezését nem szereti. Szerinte a legfőbb hiba, hogy sok jelentkező előzőleg a baráti társaságból nem ültetett maga köré pár embert, és nem rajtuk tesztelte humorosnak hitt mondandóját - mert többen előélet, próba, gyakorlás nélkül jelentek meg a válogatón.

Stand up comedy

Stand up comedy

2008. április 7-e nagy nap lesz a magyar televíziózás történetében: újra indul a Győzike-show! Tessék nézni, mert ez egy remek műsor, sokat tanulhatunk belőle. Szokták mondani, hogy mindenki jó valaminek, ha másnak nem, hát elrettentő példának. Ha-ha.

Az egyre népszerűbb művészet

Az egyre népszerűbb művészet

Most már a második évadját láthatjuk az RTL KLUB-on sugárzott elég népszerű Showder Klub adásából, ahol olyan tehetségek mutatkoznak meg, mint például Kiss Ádám, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán, Beliczai Balázs vagy Hadházi László. De hogy is kezdődött mindez?

Stand up comedy, és a peresztrojka

Stand up comedy, és a peresztrojka

Olvasom, hogy Tölgyessy Péter szerint, azért van demokrácia Magyarországon, mert a környezetünk ezt várja el tőlünk. Különben visszamennénk Kádár "gulyáskommunizmusába," vagy a legvidámabb barakba. Ebben igaza is van, csak éppen az a baj, hogy ezzel a véleményével Tölgyessy felemelte a Kövér László által Dávid Ibolyának feljánlott borotválkozótükröt, és jól szemközt köpte magát. Szerintem azért, mert egy politikus, a társadalom fejlődéséért felelős - legfőképpen ha alkotmányjogász, és politológus az illető. Ilyenkor elszámolhatna magával, hogy vajon mit is tett ő a fideszesek padsoraiban 8 éven át...?

A humoristák félénkek

A humoristák félénkek

A humor evolúciós jelentőségét kutató kísérleteinek részeként egy stand up comedy klub fellépőivel végeztetett el személyiségfelmérő teszteket Gil Greengross, a University of New Mexico antropológusa. Összesen 31 humorista töltötte ki a teszteket (28 férfi volt közülük), az eredményeket pedig 400 egyetemistáéval vetette össze, hogy kiderüljön, miben térnek el a vicces emberek az átlagtól.

Comedy Club Stand Up Produkció

Comedy Club Stand Up Produkció

A Comedy Club, Magyarország legújabb stand up csapata, fiatal, ígéretes és tehetséges humoristák társulata. Honlapunkon röviden bemutatkoznak humoristáink, megnézheted néhány korábbi fellépésüket videón, valamint jegyet is vehetsz következő műsorainkra. Keresd fel honlapunkat rendszeresen, hogy időben értesülj következő előadásunkról!

Tuti menü